kontakta oss

                    /hanshi.jpg

  Självskydds- och självförsvarsinstruktör

                        Dan Wallgren 

Mitt namn är Dan Wallgren och i kampsportens värld går jag efter titeln “Shihan Dan Wallgren”. Jag är en av Masao Shimizu Senseis äldsta elever och har tränat olika 18 st kampsportsstilar i över 41 år. Jag har en stor erfarenhet med stilen Okinawa Goju Ryu Karate-do och även självförsvarskonsten Kyusho Jitsu (vitalpunktstekniker) och Humans Pressure Point Tactics (humant tryckpunkt taktik), jag är även den första gravt hörselskadade huvudsinstruktören i Okinawa Goju Ryu Karate i Europa. Jag är medlem och har SG licens hos Kyusho International.

Vid flertal tillfällen, för många år sen när jag var ung, ansökte jag till polishögskolan men fick avslag tre gånger på grund av att min hörsel inte är uppnådde den godkända nivån. Jag har arbetat som ordningsväktare i sex månader och det var inga problem för mig. Då bestämde jag för att ansöka till vaktutbildningen, men likaså fick jag avslag för att kraven var att jag behövde en avklarat utbilding som ordningsvakt hos polisen. Detta kunde jag alltså inte jobba med eftersom att av min hörselskada inte godkändes.”

White Crane Center självskydds- och självförsvarsutbildning som passar alla. Bland dessa personer som vi riktar oss in på är kvinnor, tolkar, vårdare, kurator, specialpedagog lärare, psykolog, personalsocialt arbete, vårdpersonal, handläggare, lärare, assistenter, resursassistent, väktare och folk med funktionsnedsättning. Alla har olika nivåer av riskområden där man kan möta olika slags hot, våldsbenägenheter och/eller psykiska diagnoser. Utbildningens syfte är att ge dig en grundlig kunskap om olika former och nivåer som vi kallar: förebyggande, förberedelse, förhandling, konflikthantering och övertalning som alla ingår i och verbal judo. Kurser ger dig en trygghet och kunskap om säkerhet som går att använda i de flesta situationerna för att minska risken för dig, din kollega och/eller din partner.

Gärna frågor till Skyddsinstruktör Dan Wallgren Mail: dan.wallgren@gmail.com